CA Amresh Vashisht, MeerutCA AMRESH VASHISHT

What a great relevance to a spiritual conversation towards present CA working?

1.CA :- I can’t find free time. Life has become hectic because of voluminous compliances.

Answer:- Activity gets you busy. But productivity gets you free.So file the returns upto 11.59 PM on last date and relax.Always keep alive your hope for extension at last moment.

2. CA:- Why has life become complicated now after GST?

Answer:- Stop analyzing life… It makes it complicated. Just live it.Just see the daily changes in GST portal and schema of Tax Audits.Be positive and relax.

3. CA:- Why are we then constantly unhappy?

Answer:- Worrying has become your habit. That’s why you are not happy.Be happy with the new Tax, it’s compliance and new clients.

4. CA:- Why do good people always suffer?

Answer:- Diamond cannot be polished without friction. Gold cannot be purified without fire. Good people go through trials, but don’t suffer.With that experience their life becomes better, not bitter.The trials at GST portal and constant correction on gst and income tax sites clearly establish that we are working and progressing.

5.CA:- You mean to say such experience is useful?

Answer:- Yes. In every term, Experience is a hard teacher. She gives the test first and the lessons later.Its like that GST late fee and penalties are there but forms are not available. Forms are there but infra to deal is not there. It’s Prabhu Leela sorry it’s AJ and Adhia Leela.

6. CA:- Because of so many problems, we don’t know where we are heading…

Answer:- If you look outside you will not know where you are heading. Look inside. Eyes provide sight. Heart provides the way. You are coming out of obstacles provided by Infosys. Hardly a matter four months have passed. Just concentrate on progress of nation and yourself.You will feel happy.

7. CA:- Does helplessness hurt more than moving in the right direction?

Answer:- Success is a measure as decided by others. Satisfaction is a measure as decided by you. GST portal is no exception. We started with thousands of problems and now we are limited to hundreds. So one day,we shall have zero error in our portal. We have dealt TDS and now the same is streamlined. Look for the future. Update the Java and be concentrate on working.

8. CA:- In tough times, how can I stay motivated?

Answer:- Always look at how far you have come rather than how far you have to go. Always count your blessing, not what you are missing.So always be happy with every return you upload. Uploading is an achievement itself whether it’s GST or Income Tax.

9. CA:- Why clients behaviour surprises me?

Answer :- When they suffer they ask, “why me? And curse you for delays and non performance but When they prosper, they never ask “Why me? And never pay tribute to your working. This is the general and practical law on universe.

10. CA:- How can I get the best out of life?

Answer:- Face your past without regret. Handle your present with confidence. Prepare for the future without fear. So be ready,the worst of GST is yet to come out. The economic slowdown has started and ultimately shall effect your working. Every action is having reaction so GST was an action and slowdown is the simple reaction.

11. CA:- One last question. Sometimes I feel my requests for extensions are not being heard.

Answer:- There are no unheard requests. Keep the faith and drop the fear. Filing is a mystery to solve, not a problem to resolve. Trust me. Your filing problems are showing the incapability of infosys. You are providing the fine points to Govt to deal Infosys. You claim yourself partner to nation building so how can you isolate yourself from the going on sufferings of Traders and state revenue. Life is wonderful if you know how to live. So learn to live and enjoy the life.

Stay Happy Always!

(About the Author– Author was Member of ICAI- Capacity Building Committee 2010-11 and ICAI- Committee For Direct Taxes 2011-12 and can be reached at email amresh_vashisht@yahoo.com or on phone Phone: 0 1 2 1-2 6 6 1 9 4 6. Cell: 9 8 3 7 5 1 5 4 3 2 having office at 1 1 5, Chappel Street, Meerut Cantt, UP, INDIA)

Read Other Articles of CA Amresh Vashisht

Author Bio

Qualification: CA in Practice
Company: N/A
Location: Meerut, Uttar Pradesh, IN
Member Since: 17 Jun 2018 | Total Posts: 101
Author was Member of ICAI- Regional Research Committee 2013-14 and ICAI- Committee For Direct Taxes 2011-12 and can be reached at email amresh_vashisht@yahoo.com or on phone Phone: 0 1 2 1-2 6 6 1 9 4 6. Cell: 9 8 3 7 5 1 5 4 3 2 having office at 1 1 5, Chappel Street, Meerut Cantt, UP, INDIA) View Full Profile

My Published Posts

More Under CA, CS, CMA

One Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search Posts by Date

November 2020
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30